Epileren en harsen 

 

Epileren, harsen en verven wenkbrauwen en wimpers

 

 

Verwijderen van ongewenste beharing door harsen, epileren en verven van wenkbrauwen en wimpers ?

Dat kan als losse behandeling of als toevoeging aan een verzorgingsbehandeling.

 

 

Harsen

 

Wat is harsen ?

 

Het verwijderen van lichaams- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie heet kortweg harsen.  

 

Een haar wordt met hars helemaal verwijderd.

 

 

 

Hoe lang blijven de haren weg ?

 

Geharste haren blijven zo’n 3-8 weken weg.. Dat betekent niet dat de eerste haren pas na 3-8 weken te zien zijn. Haren groeien niet allemaal tegelijk. Op het moment van harsen, zal een deel van de haren in rust zijn en geen enkele groeiactiviteit vertonen. Een ander deel is wel al aan het groeien, maar nog te kort en niet te zien. Wanneer een week na het harsen weer enige haren zichtbaar zijn, zijn dat niet de haren die geharst zijn, maar haren die vorige week nog niet te zien waren en nu net boven het huidoppervlak uit zijn gegroeid.

 

Haar-aangroei gebeurt met een zachte (haar)punt zodat je – in tegenstelling tot scheren – na harsen nooit harde stoppels zult hebben.

 

Om de haargroei beperkt te houden is het raadzaam  1 x per 3 weken te harsen.

 

 

Is harsen gevoelig ?

 

Voor de meeste mensen is harsen goed te verdragen. Het is in ieder geval snel voorbij. Na een harsbehandeling is het beter ca 1 dag niet te zonnen.

 

 

 

Wordt de haargroei door harsen minder ?

 

Hoewel het harsen geen invloed heeft op de groei van bestaand haar, is bekend dat sommige haren – als ze maar vaak en regelmatig worden uitgetrokken – het toch lijken “op te geven”.

 

Voorwaarde is wel dat het ontharen regelmatig plaats vindt. Echter, harsen zal nooit leiden tot het volledig verdwijnen van haargroei. Sommige haren zijn immers net onkruid. Die blijven terugkomen.

 

Een direct voordeel van harsen is dat de haren terugkomen met een relatief dunne haarpunt. Daardoor lijkt de haargroei ook optisch minder. Dit in tegenstelling tot ontharen met ontharingscrème of scheermes, waarbij de haren bot en stomp gaan groeien (de “stoppels”).

 

 

Is elke huid geschikt om te harsen?

 

Dit hang sterk af van je huidgevoeligheid en gesteldheid. Ter plaatse van moedervlekken, wratten, uitslag, en irritatie is harsen af te raden. Dit geldt ook voor harsen van een (zon)verbrande huid, bij diabetes, flebitis (aderontsteking), over nieuw littekenweefsel en bij andere – al dan niet open – huidafwijkingen. Wanneer  je medicijnen gebruikt welke de huidgevoeligheid beïnvloeden is van belang dit vooraf te melden. (bv Retin A, Accutane, Tetracycline of Glucolic Acid). 

 

Extra aandacht en zorg geef ik bij zwangerschap vanwege het vast houden van vocht.

Het harsen bij spataderen raad ik af. 

 

 

 

 

 

 

Epileren 

 

 

Wat is epileren ?

 

Bij epileren wordt wenkbrauwhaar met haarwortel en al verwijdert.

 

 

 

 

Wat zijn de voordelen van epileren? 

 

Het belangrijkste voordeel van epileren ten opzichte van scheren, is dat de haartjes bij epileren veel langer wegblijven. Dit komt omdat de haartjes met wortel en al worden verwijdert, terwijl je bij scheren slechts het zichtbare (bovenhuidse) gedeelte van de haartjes verwijdert. Zodoende blijven haartjes nadat je ze geëpileerd hebt minimaal zo’n 3 weken weg. Door te epileren hoef je dus minder vaak je wenkbrauwhaar te onderhouden. 

 

Een ander voordeel van epileren is dat haar-aangroei gebeurt met een zachte (haar)punt zodat je – in tegenstelling tot scheren – na harsen nooit harde stoppels zult hebben. Epileren geeft dus vaak een langdurig(er) glad resultaat.

 

 

 

Wat zijn de nadelen van epileren ? 

 

Epileren kan gevoelig zijn. Je trekt haartjes namelijk letterlijk uit hun haarzakjes, en dat kan in sommige gevallen gevoelig zijn. 

 

Epileren kan huidirritatie opleveren. Sommige mensen hebben echter nergens last van en de mate van huidirritatie verschilt vaak per persoon. Bovendien kan vrijwel iedere ontharingsmethode huidirritatie met zich meebrengen.

 

 

 

Verven wenkbrauwen en wimpers 

 

 

Je wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van je gezicht. Ze bepalen je gezichtsuitdrukking, waardoor je er zachter of soms juist strenger uitziet. Veel mensen besteden daarom veel aandacht aan hun wenkbrauwen. Verven is daar een belangrijk onderdeel van.

 

 

 

Twijfel over wenkbrauwen verven?

 

Als je erg blonde en daardoor vrij ‘onzichtbare’ wenkbrauwen hebt, kan een kleurtje je gezicht ineens een heel andere uitstraling geven. Met wenkbrauwpoeder of potlood je wenkbrauwen in laten kleuren voordat je gaat verven, is daarom een goede testmethode. Zo kun je al een goed beeld krijgen van hoe je wenkbrauwen eruit komen te zien. En nog belangrijker, wat voor gezichtsuitdrukking je door deze donkerdere wenkbrauwen krijgt. Vooraf wordt een inschatting gemaakt welke kleur wenkbrauwen het beste bij je gezicht en haarkleur passen.

 

 

 

Voordelen

 

Door je wenkbrauwen te verven kun je je gezicht beter definiëren. Voordeel van verven is namelijk dat je wenkbrauwhaartjes altijd langer lijken omdat dunnere haartjes aan de uiteinden van je wenkbrauwen en afgesleten puntjes (weer) donkerder worden. Ook lijken ze ineens in volume toe te nemen. Een ander voordeel van verven is dat je ochtend opmaak-routine korter wordt.

 

 

 

Hoe gaat wenkbrauw of wimper verven ?

 

Voor de behandeling wordt gekeken of je niet allergisch bent voor de verf die gebruikt gaat worden. Wanneer je allergisch bent of wanneer je huid erg gevoelig is, kun je je wimpers en wenkbrauwen met een anti-allergische verf of met henna kleuren. Om je huid te beschermen wordt vaseline op het gebied rondom de wenkbrauwen en wimpers aangebracht. Na maximaal een half uur sta je weer buiten met prachtig gekleurde wimpers en wenkbrauwen. Zeg dus maar dag tegen je blotebillengezicht, en je uitgelopen mascara.

 

 

 

Je wenkbrauwen verzorgen na het verven

 

Als onze hoofdharen een shampoo en conditioner krijgen, waarom doen we dan eigenlijk niets met onze wenkbrauwharen? Met name als ze geverfd zijn, kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Daarvoor is het wenkbrauwserum ontwikkeld. Dit verzorgende serum helpt om de gezondheid van de haartjes te verbeteren, zodat ze er voller en sterker uit gaan zien. Door iedere dag even je wimperharen aan te stippen met dit serum kun je ze in optimale conditie houden, ondanks dat je ze met regelmaat verft.

 

 

 

C O N T A C T

 

 

 

Wil je meer informatie of een afspraak maken ?

Bel of app dan naar 06 - 232 73 475.

Geen contante betaling.

 

Openingstijden:

Maandag              08:00 - 20:00

Dinsdag                08.00 - 17:30

Woensdag            08.00 - 11.30

 

 

 

Adres

Beautique by Monique

Moerasmos 19

3904 BV Veenendaal

 

Gemakkelijk parkeren op de inrit !

 T.  06 - 2327 34 75

E. info@beautiquebymonique.nl

 

 

Adres 

Moerasmos 19
3904 BV Veenendaal

T.  06 - 232 73 475
E.  info@beautiquebymonique.nl

KVK 30247023

HUIDVERZORGING  | HUIDVERBETERING 

ACNE, LITTEKEN, COUPEROSE , ANTI-AGING 

EPILEREN, HARSEN, WENKBRAUWEN VERVEN

GELLAK |  VISAGIE